Serieverkrachter

OM overweegt opnieuw grootschalig DNA-onderzoek

Het Openbaar Ministerie overweegt een DNA-verwantschapsonderzoek onder 12.000 mensen op te zetten om een serieverkrachter te vinden. De man heeft sinds 1989 drie vrouwen verkracht in de omgeving van Valkenswaard. In deze drie zaken werd DNA gevonden dat overeenkomt. De politie vermoedt dat hij nog negen keer heeft toegeslagen op dezelfde manier. De man is inmiddels tussen de 50 en 55 jaar oud. Eerder DNA-onderzoek onder 65 mensen die in de buurt woonden of nog steeds wonen, leverde niets op. Daarom overweegt het OM nu om een grootschalig DNA-onderzoek te starten. Het is nog onbekend wanneer de beslissing daartoe genomen wordt. Eerder bleek dergelijk onderzoek succesvol, onder meer in de zaak van de vermoorde Marianne Vaatstra. (NRC)