Ronde van Spanje

Belg Jelle Wallays wint achttiende etappe Vuelta

De Belgische wielrenner Jelle Wallays (29) heeft de achttiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Hij versloeg zijn medevluchter Sven Erik Bystrøm in de eindsprint. Het aanstormende peloton, met wereldkampioen Peter Sagan op kop, kwam net tekort om het duo in te rekenen. De Brit Simon Yates blijft leider in het algemeen klassement. Jetse Bol kon een lange ontsnappingspoging met Wallays en Bystrøm niet bekronen met de ritzege. De Nederlander moest in de slotfase zijn medevluchters laten gaan. Hij werd 3,5 kilometer voor de finish opgeslokt door het jagende peloton. De achttiende etappe ging over 186 kilometer van Ejea de los Caballeros naar Lleida. De gehele rit verliep over een vrijwel vlak parcours. Danny van Poppel kwam als zesde over de finish. Het was zijn vijfde klassering deze Vuelta in de top tien. Vrijdag en zaterdag staan er nog twee bergritten naar en in Andorra op het programma. Steven Kruijswijk hoopt tijdens die laatste twee beproevingen alsnog de sprong terug naar het podium te kunnen maken. Hij zakte woensdag in het algemeen klassement van de derde naar de vijfde plek. (ANP)