Roeien

Vrouwen acht via herkansingen naar WK-finale, Holland Acht naar B-finale

De vrouwen acht heeft de finale van het WK roeien bereikt. Ellen Hogerwerf, Marloes Oldenburg, Aletta Jorritsma, José van Veen, Ymkje Clevering, Monica Lanz, Carline Bouw, Kirsten Wielaard en stuurvrouw Ae-Ri Noort waren de besten in de herkansingen: 6.02,380. Roemenië, Canada en Groot-Brittannië gingen in het spoor van Nederland mee naar de finale. De mannen acht ontbreekt zondag in de finale van het WK. Het vlaggeschip van de Nederlandse roeibond eindigde in de herkansingen als derde, achter Groot-Brittannië en Roemenië. Vincent van der Want, Boudewijn Röell, Maarten Hurkmans, Simon van Dorp, Mechiel Versluis, Ruben Knab, Lex van den Herik, Freek Robbers en stuurman Diederik van Engelenburg moeten daardoor genoegen nemen met een plaats in de B-finale. (ANP)