Orkaan

Florence aan land

Foto’s EPA/NASA/AP

De orkaan Florence gefotografeerd vanuit het internationaal ruimtestation (ISS). Florence bereikte donderdag de kust van de Amerikaanse staten North en South Carolina. Daar wordt gevreesd voor wateroverlast, aangezien Florence zich maar langzaam voortbeweegt. Gedurende het hele weekend wordt zware regenval verwacht die kan leiden tot overstromingen. De windkracht van de orkaan is afgenomen. Florence behoort niet langer tot categorie vier, maar is afgeschaald naar twee. Gouverneur Roy Cooper van North Carolina waarschuwde burgers donderdag niet te denken dat het nu wel mee zal vallen. „Ontspan niet. Blijf alert. Dit is een krachtige storm die kan doden. Vandaag wordt de dreiging een realiteit.” Inwoners van kustplaats North Topsail Beach in North Carolina proberen hun huizen met zandzakken tegen Florence te beschermen.