Nationaal Monument

Fikse bomensterfte in herinneringsbos voor slachtoffers van neergehaalde vlucht MH17

Foto ANP
Foto ANP

Een kwart van de bomen in het herinneringsbos van het MH17-monument in Vijfhuizen, nabij Schiphol, is dood. Het gaat om zeker 80 van de 298 bomen. Dat zegt Sjaak de Ligt, coördinator van Stichting Nationaal Monument MH17. De oorzaak van de sterfte wordt nog onderzocht. Een van de mogelijkheden is volgens De Ligt dat de bomen in het najaar en in de winter te veel water hebben gehad omdat de afwatering niet goed is. „Maar om dit te onderzoeken moet het veel regenen en dat heeft het deze zomer niet gedaan”, zegt De Ligt. Elke boom in het herinneringsbos staat voor een van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines in juli 2014. De nabestaanden zijn daarom direct geïnformeerd. (NRC)