Haagse Zaken: Waarom een verruiming van het kinderpardon er voorlopig niet komt

Waarom duren procedures soms zo lang? Mogen andere ministers en staatssecretarissen ook gebruik maken van de discretionaire bevoegdheid? En wat gebeurt er met de ongeveer vierhonderd kinderen die in dezelfde situatie zitten als Lili en Howick, die vorige week hoorden dat ze wel in Nederland mogen blijven?

Naar aanleiding van het dossier Lili en Howick, de Armeense kinderen die toch in Nederland mogen blijven, leek de politieke discussie over verruiming van het kinderpardon voorzichtig weer op te laaien. Maar deze werd door staatssecretaris Mark Habers in de kiem gesmoord door een nieuw onderzoek aan te kondigen. In Haagse Zaken vertellen Floor Boon en Mark Lievisse Adriaanse je meer over (de totstandkoming van) het kinderpardon, discretionaire bevoegdheid en hoe de politieke kaarten liggen.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Nu is er geld, en toch is iedereen boos

Productie Henk Ruigrok van der Werven.