In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van augustus

Georges Phlippeau wint met zijn foto ‘Ik ben er even niet’ de vakjuryprijs van augustus, met als thema ‘Vakantie’. “De foto straalt een totale tevredenheid en huiselijk geluk uit”, luidde het commentaar van de jury. We zetten hieronder de top-10 op een rij, met motivering van de jury.
1. Ik ben er even niet. “De foto straalt een totale tevredenheid en huiselijk geluk uit. De vitrage verraadt dat ze hier misschien al jaren komen. Er heerst een totale ontspanning. Er zijn veel leuke details te ontdekken.”
Georges Phlippeau
2. 3 maanden gortdroog 1 bui... "Een mooie journalistieke foto, er gebeurt veel. De situatie is herkenbaar, ook dit is vakantie. Soms heb je net pech en tref je slecht weer. Dit is écht kamperen. Mooi dat er beweging in de foto is. Ook de compositie is erg goed. "
John Meijerink
3. "De foto bevat mooie pastel kleuren. Een typisch Italiaans vakantiebeeld. De fotograaf heeft een originele positie om vanuit de zee te fotograferen."
Arent au Lynchen
4. Happy Feet. "Je krijgt een vrij gevoel van deze foto. Er wordt diepte gecreëerd door de voeten op de voorgrond. Daarnaast is het erg knap dat de foto scherp is."
Jacomijn Dijkers
5. "De fotograaf heeft een mooi moment gepakt. Het is een lekker straatbeeld. De fotograaf heeft goed gebruik gemaakt van de mooie lichtinval."
Janwillem Toebes
6. Wifi Holiday. "Het lamlendige gevoel van de jongetjes op de bank is erg herkenbaar in vakanties. De foto is helemaal van nu, allemaal op hun schermpje in hun eigen wereld. Door de slaapbank zie je dat de foto in een vakantiehuisje gemaakt is. "
Victor Schiferli
7. "De compositie van deze foto is heel leuk. Het is een leuk kijkplaatje. "
Adriaan van Dijk
8. Vakantie Diner. "Heel herkenbaar, zo hebben we allemaal weleens gezeten. De foto geeft een nostalgisch gevoel. De fotograaf heeft een mooi laag standpunt genomen. Dat de kinderen niet poseren, maakt de foto juist leuk. "
Bram Tackenberg
9. Vakantie!! "De foto is strak gefotografeerd. De functionaliteit van de leegte is erg leuk, waardoor de man erg klein lijkt ten opzichte van het enorme oppervlak."
Birgit van Dorsselaer
10. Hangmatties. "Deze foto laat de kunst van het weglaten zien. Je hoeft niet meer te zien dan dit om te weten hoe ze zich voelen in de hangmat. De sfeer is mooi. "
Niels van der Kuur
Winnaar van de publieksprijs: Joas
Jeanine Boerendans