In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Een Syrisch kind met een zelfgemaakt gasmaker op. Zijn vader heeft het masker gefabriceerd ter voorbereiding op het verwachte eindoffensief van het Syrische regime en Rusland op de provincie Idlib, die in handen is van de rebellen.
Foto Omar Haj Kadour/AFP
Een Saoedische man poseert voor de camera met zijn lichaam bedekt met bijen.
Foto Mohamed al Hwaity/Reuters
Indiase kinderen spelen op het 'dak' van een overstroomd wc-gebouw aan de oever van de rivier de Ganges. Het waterpeil is dit jaar op verschillende plekken tot recordhoogte gestegen, als gevolg van de moessonregens.
Foto Sanjay Kanojia/AFP
GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini wordt door collega's gefeliciteerd nadat tweederde van het parlement woensdag instemde met haar rapport, waarin zij oproept tot het instellen van een strafprocedure tegen Hongarije. In het rapport noemt Sargentini Sargentini noemt de ontwikkelingen in Hongarije een „systematische bedreiging” voor de Europese waarden. De strafprocedure, artikel 7, geldt als 'nucleaire optie' en kan er uiteindelijk toe leiden dat Hongarije zijn stemrecht verliest aan de EU-vergadertafels.
Foto Vincent Kessler/Reuters
Orkaan Florence, bezien vanuit ruimtestation ISS. Florence is via de Atlantische Oceaan op weg naar de oostkust van de VS, en komt waarschijnlijk donderdag aan land. De orkaan is de zwaarste van het seizoen tot nu toe. Ongeveer een miljoen mensen langs de kust van de Amerikaanse staat South Carolina moest evacueren.
Foto HO/NASA/AFP
VVD-Kamerlid en oud-defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert in gesprek met Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) tijdens haar afscheid van de Tweede Kamer afgelopen week. Hennis wordt hoofd van de VN-missie in Irak. Met Hennis verliest de VVD-fractie in korte tijd opnieuw een ervaren Kamerlid. Eind vorige maand vertrok VVD’er Han ten Broeke wegens een „ongelijkwaardige relatie”, in 2013, met een fractiemedewerkster.
Foto Bart Maat/ANP
Familieleden van Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de VN, in het Accra International Conference Center in Ghana, waar Annan ligt opgebaard. Annan overleed eind augustus op 80-jarige leeftijd, hij kreeg donderdag een staatsbegrafenis.
Foto Sunday Alamba/AP
La Diada: De jaarlijkse nationale feestdag van Catalonië, op 11 september. Volgens de lokale politie in Barcelona demonstreerde tijdens de feestdag ruim een miljoen mensen voor onafhankelijkheid van Spanje. Ook riepen ze de Spaanse autoriteiten op gevangen separatistenleiders vrij te laten.
Foto Roser Vilallonga/ANC/Reuters
De Argentijnse voetballegende Diego Maradona neemt even pauze tijdens zijn eerste training als coach van de Mexicaanse voetbalclub Dorados. Maradona sprak na afloop over zijn nieuwe baan bij de tweededivisieclub van een "hergeboorte", na jaren van strijd tegen zijn drugsverslaving, alcoholisme en overgewicht. Dorados is de club van de Mexicaanse staat Sinaloa, die al jaren geteisterd wordt door drugsgeweld.
Foto Henry Romero/Reuters
Twee Hongaarse jachtvliegtuigen onderscheppen een militair transportvliegtuig van het Belgische leger, tijdens een oefening van de NAVO op woensdag boven Hongarije.
Foto Francois Lenoir/Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump en first lady Melania Trump, op het vliegveld in Johnstown, Pennsylvania. Ze zijn op weg naar Shanksville, waar ze de aanslagen in New York op 11 september 2001, afgelopen woensdag zeventien jaar geleden, zullen herdenken.
Foto Nicholas Kamm/AFP
Een kaarsenparade in Noord-Korea, maandag, ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan van het land.
Foto Ed Jones/AFP
Een schoenenpoetser doet een dutje tijdens protesten in de Peruaanse hoofdstad Lima deze week tegen corruptie bij overheidsinstellingen.
Foto Guadalupe Pardo/Reuters
Een lid van de Sri Lankaanse kustwacht zit onder de aardolie. Hij en nog honderden anderen leden van de kustwacht en van de marine waren de afgelopen week aan het werk om aangespoelde olie op een strand nabij de hoofdstad Colombo op te ruimen. De olie komt uit een lekkende pijpleiding voor de kust. Hoe het lek kon ontstaan is nog niet duidelijk.
Foto Dinuka Liyanawatte/Reuters
Van links naar rechts: actrices Kate Beckinsale, Rosie Huntington-Whiteley en Dianna Agron, en zakenvrouw en ontwerper Nicky Hilton Rothschild tijdens de modeshow van Oscar de la Renta op de Fashion Week in New York dinsdag.
Foto Charles Sykes/Invision/AP