Computerexpert

In Noorwegen gevonden kajak is van vermiste Arjen Kamphuis

De Noorse politie heeft dinsdagavond een opvouwbare kajak gevonden die vermoedelijk van de vermiste computerexpert Arjen Kamphuis is. Dat laat de politie donderdag weten. De kajak werd gevonden in de buurt van de plaats waar een visser eerder spullen van Kamphuis had gevonden. De Nederlandse politie had al eerder laten weten dat Kamphuis in Nederland een opvouwbare kajak had gekocht voor zijn vakantie. Woensdag werd al bekend dat er spullen waren gevonden van Kamphuis. Kamphuis werd als vermist opgegeven toen hij op 22 augustus niet terugkeerde van zijn vakantie in Noorwegen en verschillende afspraken had gemist. Kamphuis is een bekende computerexpert en adviseert journalisten en activisten op het gebied van cybersecurity. Hij werkte onder meer samen met WikiLeaks. (NRC)