Rusland

‘Activist Pussy Riot in kritieke toestand na mogelijke vergiftiging’

Pjotr Verzilov, de woordvoerder van de Russische actiegroep Pussy Riot, is dinsdag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd onwel na een zitting in de rechtbank van Moskou en is volgens zijn zus en medelid Veronika Nikoelsjina vergiftigd, meldt de onafhankelijke website Meduza, die vanuit Litouwen bericht over Rusland. Zijn partner en tevens Pussy Riot-lid Nadezjda Tolokonnikova omschrijft hoe hij kort na de zitting eerst zijn zicht en spraakvermogen verloor en zich vervolgens niet meer kon bewegen. Volgens haar vertelde Verzilov aan ambulancebroeders dat hij niets had gegeten of ingenomen. Verzilov is overgebracht naar de toxicologie-afdeling van het Bachroesjkin ziekenhuis in Moskou. Het is onduidelijk hoe het met hem gaat. (NRC)