Eredivisie

Dick Advocaat keert terug bij FC Utrecht, nu als trainer

Dick Advocaat keert terug bij FC Utrecht. Woensdag maakte de club bekend een „mondeling akkoord” te hebben bereikt met de trainer, maandag zal Advocaat zijn handtekening onder het contract zetten. De 70-jarige trainer volgt Jean-Paul de Jong op, die vorige week werd ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Hij was de eerste eredivisie-trainer die dit seizoen moest vertrekken. Advocaat was vorig seizoen werkzaam bij Sparta. De Rotterdamse club degradeerde onder zijn leiding voor de derde keer in de geschiedenis van de club naar de eerste divisie. Advocaat is bekend bij FC Utrecht, waar hij in het seizoen 1983-’84 als speler uitkwam. De afgelopen jaren kondigde hij meermaals aan dat hij met pensioen zou gaan, maar hij bleef terugkeren als trainer bij verschillende clubs. (NRC)