Recensie

Recensie

Twaalf solo’s, dertien instrumenten

De Australische Tash Sultana (23) is een muzikaal wonderkind dat in haar eentje optreedt; ze zingt, speelt gitaar en bedient haar ‘loop station’ met voeten en handen. Live is Sultana zo indrukwekkend dat haar optredens in Afas Live en de Ziggo Dome al waren gepland voordat debuut Flow State verscheen. Al speelde Sultana ook in de studio haar - dertien - instrumenten zelf, op het album ontbreekt de sensatie van de knap geconstrueerde eenmansband. Ook hier frappeert Sultana’s vaardigheid: ze speelt bruisende gitaarsolo’s, twinkelende gitaarsolo’s en schurende gitaarsolo’s, liefst binnen één nummer. Sultana’s ontspannen zanglijnen groeien soms uit tot gekwelde kreten of jammerende verzuchtingen. Maar nummers als ‘Pink Moon’ en ‘Big Smoke’ kregen weinig ruggengraat, ondersteund door reggaeritmes meanderen ze voort als een hippie-achtige jamsessie.

Concerten: 15&16/9 Afas Live, Amsterdam; 6/7 Ziggo Dome, Amsterdam.