Schaarsbergen

Vijf militairen vervolgd voor misstanden op kazerne

Vijf militairen en ex-militairen van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen worden vervolgd voor aanranding, mishandeling en bedreiging. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. De vijf verdachten, mannen tussen 26 en 32 jaar oud, zouden de misdrijven in 2012 en 2013 hebben begaan op de kazerne en tijdens oefeningen. Vijf andere verdachten worden niet vervolgd. De misstanden bij de Mortiergroep van de Luchtmobiele Brigade kwamen vorig jaar naar buiten in de Volkskrant. Drie militairen zeiden de krijgsmacht verlaten te hebben vanwege pesterijen, mishandeling en verkrachting tijdens ontgroeningsrituelen en deden aangifte. Verdere details over de verdachten, waaronder hun rang en of ze nog werkzaam zijn voor Defensie, wil het OM niet bekendmaken. (NRC)