Recensie

Recensie

De Tangarine-broers verschuilen zich

De twee voormannen van Tangarine, Arnout en Sander Brinks, zingen alsof ze niet durven te zingen. Ze lijken zich graag te verschuilen in de steeds doorwrochter wordende instrumentaties van hun liedjes. Dat is des te opmerkelijker omdat ze een tweeling zijn. Ze versterken blijkbaar elkaars omzichtigheid. De begeleiding op het album Because Of You is toegesneden op deze stemmen; ook de instrumenten nemen gas terug. De melodieën mijden zoetsappigheid - die op de loer ligt - terwijl de muziek klinkt alsof hij om de hoek wordt voorgebracht: licht aanzwellende trompet, een ijle akoestische gitaar, of een ingenieus stukje getrommel. De eerste nummers van het album zwemen nadrukkelijk naar de jaren zestig, toen muziek nog onschuldig leek. Maar latere liedjes als ‘Stranger’ krijgen een stoerdere omlijsting.

Theatertournee ‘Uiteen’ vanaf 14/9, zie showcase.fm/tangarine