Anderhalf miljoen mensen

Grote evacuatie aan de oostkust van de VS – ‘deze storm is monster’, waarschuwt gouverneur

Orkaan Florence
Orkaan Florence

De oostkust van de VS – met name de staten Maryland, Virginia, North en South Carolina – maakt zich op voor de komst van orkaan Florence. Ook in Washington is de noodtoestand uitgeroepen. Zo’n anderhalf miljoen mensen is opgedragen het kustgebied te verlaten. Meteorologen verwachten dagenlang zware regenval, die tot overstromingen kan leiden. „Deze storm is een monster”, waarschuwde de gouverneur van North Carolina. President Trump zei in een briefing in het Witte Huis dat de hulpdiensten voorbereid zijn op de orkaan. De hulp aan Puerto Rico na orkaan Maria, volgende week een jaar geleden, noemde Trump dinsdag „ongelooflijk succesvol”. Bij deze orkaan vielen drieduizend doden en bleef hulp lang uit. (NRC)