Thuiskok

Ramensalade

Ramen zijn dunne, veerkrachtige tarwenoedels, en weer heel wat anders dan soba (dunne boekweitnoedels) of udon (stevige tarwenoedels die aan gnocchi doen denken). Je kunt ze warm, koud, in soepen, als bijgerecht of in een salade eten. Dat laatste doen we hier, waarbij het aan u is om te kiezen tussen plakjes ham, kipfilets of tofoe om toe te voegen.

Maak eerst de sesamsaus. Maal het sesamzaad grof in een vijzel, specerijenmolen of kleine keukenmachine. Meng het met de overige ingrediënten tot een romige saus. Leng hem eventueel aan met wat water voor een saladedressing of dipsaus, of laat hem zoals hij is als je hem als saus of glazuur gebruikt. Voeg zout naar smaak toe.

Schep de slablaadjes, komkommer, tomaten en radijsjes door elkaar. Schep de noedels om met de sesamdressing en schep ze in wijde kommen. Verdeel er de salade, eieren en naar keuze ham, kip of tofoe over.

Tim Anderson

JapanEasy

Uitgever: Spectrum

Prijs: €24,99

    • Sam de Voogt