Meer dan vijftig doden bij busongeluk India

Een bus met pelgrims die van een hindoetempel afkwamen raakte van de weg en stortte een ravijn in.

Bij een busongeluk in India zijn dinsdag zeker veertig mensen omgekomen.
Bij een busongeluk in India zijn dinsdag zeker veertig mensen omgekomen. Foto iStock

Bij een busongeluk in de Zuid-Indiase deelstaat Telangana zijn dinsdag 43 mensen om het leven gekomen. Volgens persbureau AFP raakte het voertuig van de weg waarna het een vallei in stortte.

De verwachting is dat het dodental nog oploopt. Volgens The Times of India zaten er rond de tachtig passagiers in de bus. De ingezetenen waren pelgrims die van een bezoek aan een hindoetempel kwamen. “Meer dan de helft van de doden was vrouw, en er zijn zeker drie kinderen omgekomen”, zei een lokale overheidsfunctionaris tegen AFP.

De chauffeur verloor de controle over het stuur toen hij op de drukke weg een aankomende bus probeerde te ontwijken, schrijft AP. Voorbijgangers snelden toe om de slachtoffers bij te staan. Het persbureau meldt dat een onderzoek loopt naar de oorzaak van het incident. De overheid van deelstaat Telangana heeft familieleden van slachtoffers omgerekend 6.000 euro aan compensatie in het vooruitzicht gesteld.

Verkeersveiligheid India

India is een van de beruchtste landen wereldwijd als het aankomt op verkeersveiligheid. Volgens Bloomberg komen er jaarlijks 150.000 mensen om bij ongelukken op de weg, dat is evenveel als het aantal inwoners van Amersfoort. Het hoge aantal verkeersdoden is onder andere terug te leiden tot de slechte, gevaarlijke wegen in het land en het roekeloze rijgedrag van veel weggebruikers.

Dit bericht is geüpdatet met meer informatie over onder andere het dodental.