Japan

Laatste vermisten beving gevonden, dodental op 44

Maandag zijn de laatste Japanners teruggevonden die werden vermist na de aardbeving van 6 september in het noorden van Japan. Hierna werd het officiële dodental vastgesteld op 44. Zeker 660 mensen raakten gewond bij de beving, meer dan 2.500 mensen verblijven nog steeds in opvangcentra.

Het gebied werd afgelopen donderdag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,7. Hierna volgden verschillende naschokken. De bevingen vonden plaats in een dunbevolkt gebied, waardoor het aantal slachtoffers relatief beperkt is gebleven. De meeste slachtoffers, 36, werden bedolven in de plaats Atsuma. Door aanhoudende regen kwamen daar volledige berghellingen naar beneden. De bevingen hebben grote schade aangericht in het gebied. Zeker zeventig gebouwen zijn verwoest. Door modderstromen raakten wegen onbruikbaar. Ook viel de elektriciteit uit, en daarmee het treinverkeer.

Japan wordt al maanden geteisterd door natuurrampen. In juni vielen drie doden bij een aardbeving in de buurt van miljoenenstad Osaka. Een maand later stierven honderden mensen door zware overstromingen en daaropvolgende extreme hitte. Vorige week kwam tyfoon Jebi aan land in het zuidoosten. Elf mensen kwamen daarbij om het leven. (Reuters)