Emmen

Tom Kuilder stopt als voorzitter PVV, maar blijft aan als fractielid

Tom Kuilder is maandag opgestapt als fractievoorzitter van de PVV in Emmen. Kuilder blijft wel aan als fractielid van de partij. De PVV’er kwam meermaals in opspraak. Fractiegenoten Martijn Storm en Edwin van Rixtum zeiden onlangs niet verder met hem te willen samenwerken. Aanleiding waren onder meer enkele retweets van Kuilder van de extreem-rechtse beweging Stormfront. In een gezamenlijke persverklaring staat te lezen dat Kuilder deze tweets „abusievelijk heeft geretweet” en daarna uitspraken heeft gedaan uit emotie. Zo zei Kuilder tegen Dagblad van het Noorden dat het voor iemand met een IQ van 100+ moeilijk samenwerken is met partijgenoten met een IQ van -80. In de verklaring staat dat Kuilder nadrukkelijk afstand neemt „van deze zaken”. Van Rixtum is de nieuwe fractievoorzitter. De partij behoudt zijn drie raadszetels. (NRC)