Ziekenhuis

VUmc sluit kinder-ic definitief wegens personeelstekort

De intensivecareafdeling voor kinderen van het VU medisch centrum in Amsterdam sluit definitief vanwege een tekort aan kinder-ic-verpleegkundigen. In juli kondigde het Amsterdam UMC al een opnamestop aan voor de intensive care (IC) voor kinderen op de VUmc-locatie. De tijdelijke stop wordt nu een definitieve sluiting, meldt de lokale omroep AT5. „Dit is een langlopend en nijpend probleem, dat met name wordt veroorzaakt door een lage instroom”, schrijft het ziekenhuis in een verklaring. De sluiting geldt niet voor andere onderdelen van de kinderafdeling, deze zijn gewoon geopend voor zowel geplande als spoedopnames. Zodra een kind niet op de gewone kinderafdeling terecht kan, wordt er elders een plek gezocht. De locatie AMC breidt zijn IC voor kinderen juist uit voor ondersteuning. (ANP)