Wielrennen

Tourwinnaar Geraint Thomas verlengt zijn contract met Team Sky met drie jaar

Geraint Thomas
Geraint Thomas Foto OLI SCARFF/AFP

Geraint Thomas heeft zijn contract bij Team Sky met drie jaar verlengd. De renner uit Wales verspreidde het nieuws afgelopen weekeinde zelf via Twitter. „Nog eens drie jaar, Dave [Brailsford] @TeamSky.” Kort daarop volgde de officiële bevestiging van de succesvolle Britse wielerploeg.

De 32-jarige winnaar van de Tour de France van dit jaar staat nu tot aan het einde van 2021 onder contract bij Sky. Hij rijdt al sinds de oprichting in 2010 voor de ploeg en was – tot dit jaar – altijd de meesterknecht van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome.

Het was lang onzeker of Thomas bij Sky zou blijven. In de grote rondes is hij door de aanwezigheid van ploeggenoot Froome niet de kopman. Maar dit jaar trad hij voor het eerst uit de schaduw van Froome, die derde werd in de Tour.

„Ik ben blij dat het rond is en dat ik door kan bij de ploeg. Ik heb er zo veel meegemaakt en de laatste maanden was het een gekkenhuis”, liet Thomas op de website van de ploeg weten. „Ik zit hier goed op mijn plek. De ploeg voelt als een grote familie. Ik ken de bazen (onder wie Dave Brailsford) al sinds mijn zeventiende. Het is fijn met hen te blijven werken.”

Thomas werd eerder in zijn carrière olympisch kampioen als baanrenner. In 2008 (Beijing) en 2012 (Londen) won hij de ploegachtervolging met de Britse ploeg. (ANP)