Voetbal

Eerste nederlaag in eerste divisie voor FC Twente

FC Twente heeft in de eerste divisie de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De club uit Enschede, die vorig seizoen uit de eredivisie degradeerde, verloor zaterdag in eigen stadion met 2-1 van TOP Oss.

Na 22 minuten stonden de bezoekers al op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Bryan Smeets en Huseyin Dogan. Twente deed na een half uur wat terug via Aitor Cantalapiedra, die met links hard raak schoot. In het resterende uur kwam Twente, ondanks een overwicht, niet meer tot scoren.

FC Twente was het seizoen begonnen met twee zeges en een gelijkspel. De ploeg van trainer Marino Pusic staat nu gedeeld zesde, op vijf punten achterstand van koploper Go Ahead Eagles. De club uit Deventer is na vier speelronden nog zonder puntenverlies.

NEC won zaterdag de uitwedstrijd tegen Roda JC met 3-2. Mario Engels zette Roda JC al in de zevende minuut op voorsprong en na een half uur maakte Jonathan Okita gelijk. Mitchel Paulissen zette de thuisploeg na een klein uur opnieuw op voorsprong, maar in de slotfase was NEC nog twee keer trefzeker. Kort nadat Roda JC de lat had geraakt, bracht Sven Braken NEC wederom langszij. Anass Achahbar benutte tien minuten voor tijd een door Bas Nijhuis toegekende strafschop. NEC is nog ongeslagen en staat derde. (ANP)