Topman Amerikaanse zender CBS vertrekt na #MeToo-beschuldigingen

Seksueel wangedrag

De directeur van de Amerikaanse zender CBS, Leslie Moonves, vertrekt per direct na nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag. Dat heeft CBS, de meest bekeken tv-zender in de VS, zondagavond naar buiten gebracht. Moonves ontkent in een verklaring de beschuldigingen, meldt persbureau AP.

Het vertrek van Moonves kwam enkele uren na een publicatie in het tijdschrift The New Yorker, waarin zes vrouwen Moonves met naam en toenaam beschuldigen van seksueel wangedrag. Vorige maand publiceerde het blad ook al beschuldigingen van ongepast gedrag van de tv-baas. Moonves erkent dat hij met drie van de vrouwen een relatie heeft gehad, maar zegt dat deze plaatsvonden met wederzijdse instemming.

CBS laat twee advocatenfirma’s de zaak onderzoeken. Een eventuele ontslagpremie wordt ingehouden totdat dat onderzoek is voltooid. Mocht Moonves inderdaad schuldig blijken aan wangedrag, dan krijgt hij geen geld mee. (NRC)