Frankrijk

Afghaan verwondt zeven mensen in Parijs, omstanders raken hem met jeu de boules

Bij een mesaanval in Parijs zijn zondagavond zeven mensen gewond geraakt, van wie vier ernstig. De autoriteiten weten nog niet of het om terrorisme gaat. Bij een bioscoop stak een man, gewapend met een mes en een ijzeren staaf, op voorbijgangers in. Mannen die jeu de boules speelden, probeerden de aanvaller te stoppen door de loodzware ballen naar zijn hoofd te gooien. Verderop verwondde hij nog twee Britse toeristen voordat de politie hem kon arresteren. Volgens de politie zou de dader de Afghaanse nationaliteit hebben en 31 jaar oud zijn. Hij ligt met verwondingen van de ballen in het ziekenhuis en kon maandagochtend nog niet worden verhoord. Op maandag was er in Parijs weer een steekpartij. Een man viel een postbode en een andere voorbijganger aan met een schaar. De politie wist hem te overmeesteren. Ook over de motieven van deze dader is nog niets bekend. (NRC)