MTB

Crossen in de Alpen

Foto’s GIAN EHRENZELLER/EPA

Op een spectaculair en technisch moeilijk parcours van 2,5 kilometer bij het Zwitserse Lenzerheide werden afgelopen week de wereldkampioenschappen mountainbike verreden. Bij de eliterenners haalde Mathieu van der Poel brons. De Nederlander (foto linksonder) maakte zijn debuut in deze tak van het wielrennen. Het goud was voor de zevende keer voor de Zwitser Nino Schurter. „Dit was het hoogst haalbare na mijn slechte start”, zei Van der Poel. „Ik heb verder een goede race gereden, in mijn eigen tempo. Als ik beter vertrek zit er misschien meer in, maar ik ben trots dat ik bij mijn eerste WK meteen het podium haal.” Bij de vrouwen won de Amerikaanse Kate Courtney (foto midden links). De Zwitserse titelverdedigster Jolanda Neff (foto boven) werd vierde.