Man steekt zeven mensen neer in Parijs

De aanvaller had een mes en een ijzeren staaf en sloeg toe bij een bioscoop in het centrum van de Franse hoofdstad. De politie heeft hem overmeesterd.

De Franse politie onderzoekt het plaats delict.
De Franse politie onderzoekt het plaats delict. Foto Zakaria Abdelkafi/AFP

De Franse politie heeft een man gearresteerd die zeven mensen heeft neergestoken in het centrum van Parijs. Hij stak eerst drie mensen neer bij een bioscoop en viel daarna op de vlucht nog eens vier mensen aan. Hij had een mes en een ijzeren staaf.

Volgens Le Parisien heeft de dader de Afghaanse nationaliteit en is hij meerderjarig. Over zijn motieven is nog niks bekend gemaakt, maar volgens een bron van Reuters bij de Franse justitie zijn er in dit stadium geen directe aanwijzingen voor een terroristisch motief.

Onder de slachtoffers zijn twee Engelse toeristen en vier van de slachtoffers zijn zwaargewond. De steekpartij vond plaats rond 22.45 uur in de Quai de la Loire in het 19e arrondissement aan de noordkant van het centrum van Parijs.

Le Parisien meldt dat mannen die buiten pétanque aan het spelen waren hem hebben geprobeerd tegen te houden door na zijn eerste aanvallen met hun zware metalen ballen naar hem te gooien. Een van hen wist de dader te raken, maar hij wist toch te ontkomen. Pas later op zijn vlucht kon de aanvaller worden ingerekend door de BAC, la Brigade anti-criminalité van de nationale politie van Frankrijk.