Schietpartij Spa

Nederlandse verdachten mogen worden uitgeleverd aan België

De twee Nederlandse mannen die naast Yvo T. verdacht worden van betrokkenheid bij de schietpartij in Spa, mogen worden uitgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald. Bij het incident eind augustus kwam een agent om het leven. De Belgische justitie verdenkt de twee mannen van 35 en 38 jaar van het (mede)plegen van moord en van poging tot moord op een andere agent. De twee mannen wisten na de schietpartij te ontkomen, maar werden twee dagen later in Nederland opgepakt. België diende direct een uitleveringsverzoek in. Het tweetal verzette zich hiertegen omdat zij geen aandeel zeggen te hebben gehad in het geweld. Ook zouden de omstandigheden in de Belgische gevangenissen slechter zijn dan in Nederland. (NRC)