Reddingsactie

18 mensen bevrijd uit zeecontainer in Rotterdam

In de Waalhaven in Rotterdam zijn hulpdiensten vrijdagavond in groten getale uitgerukt na een telefoontje dat er mensen in een zeecontainer vastzaten. Uit de container zijn achttien mensen bevrijd. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaat het mogelijk om vluchtelingen. Dat meldt RTV Rijnmond. Vanuit de container is 112 gebeld. Dankzij de gsm kon de politie de container in het gebied lokaliseren. Van de zestien mannen en twee vrouwen was er één iemand niet aanspreekbaar, hij of zij is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend waar ze vandaan komen. Na medische zorg worden alle achttien personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid Rotterdam. Daar zal onderzoek worden gedaan naar hun herkomst en achtergronden. (NRC)