Kavanaugh

Tape voor abortus

Foto Michael Reynolds/EPA

Met zwarte tape op de mond en hoofddoeken op verzamelen pro-abortusdemonstranten zich vrijdag bij de zaal in de Amerikaanse Sentaat waar deze week Brett Kavanaugh, kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof, aan de tand werd gevoeld.

Het was een protest tegen zijn voordracht door president Donald Trump, uit vrees dat Kavanaugh in het Hooggerechtshof de balans naar de conservatieve kant kan doen doorslaan in zaken die het recht op abortus en rechten voor lhbt’ers betreffen. Kavanaugh was vrijdag vaag over vragen van senator Harris, die wilde weten of hij het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller had besproken met advocaten van Trump. De hoorzittingen in de Senaat zitten er nu op. Naar verwachting wordt de komende weken over de voordracht gestemd.