Recensie

Recensie

Hondentrimmer in de greep van de maffia

In ‘Dogman’ verdient hondentrimmer Marcello wat bij door cocaïne te verkopen. Zijn grootste afnemer is Simone, een crimineel die de buurt terroriseert en Marcello in zijn greep heeft. In een zwart-komische scène wordt Marcello door hem als chauffeur gecharterd. Als blijkt dat Simone bij de inbraak een chihuahua in de vrieskist heeft gestopt om van zijn geblaf af te zijn, gaat Marcello ’s nachts terug om het hondje te redden. De nieuwe film van Matteo Garrone, bekend van Gomorra, speelt in het kustplaatsje Castel Volturno, even boven Napels. Daar is de maffia groot: mensenhandel tiert welig en armoede is de norm. Hoe fatsoenlijk hij ook is, Marcello wacht een verdrietig lot.

Tragikomedie
Dogman Regie: Matteo Garrone. In: 32 bioscopen

●●●●