Podcast

Haagse Zaken: Nu is er geld, en toch is iedereen boos

Er is 2,1 miljard euro beschikbaar voor verzorgingstehuizen. Toch is het kabinet – dat al jaren roept om meer geld voor de zorg – daar niet blij mee, ontdekte zorgredacteur Enzo van Steenbergen. Welke ruzie schuilt hierachter? Wat zegt dit over de verdeling van geldpotjes in Den Haag? En, als een smak geld eenmaal beloofd is, wordt het dan ook echt uitgegeven?

Investeringsbeloftes zoals de 2,1 miljard van Martin van Rijn zijn er meer. Zo beloofde minister Bruins in maart nog 10 miljoen voor topsport, kondigde minister Bijleveldt een investering van 5 miljard aan in haar defensienota, en wil minister Slob 270 miljoen euro vrij maken voor verbetering van het onderwijs.

Philip de Witt Wijnen volgt dit soort beloftes met de vraag: als zo’n smak geld eenmaal beloofd is, wordt het dan ook echt uitgegeven? Het antwoord hoor je in weer een nieuwe aflevering van Haagse Zaken.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Waarom Stef Blok nú aan vakantie toe is

Productie Henk Ruigrok van der Werven.