Recensie

Recensie

De jaren vijftig van Annegreet van Bergen

Het nieuwe boek van sociaal-economisch verteller Annegreet van Bergen (1954), Het goede leven, gaat over de jaren vijftig en is een vervolg op haar bestseller Gouden jaren. Ook ditmaal worden we onthaald op allerhande memorabilia. Toch is het boek meer dan een nostalgisch kijk- en leesboek. Van Bergen laat zien hoe we steeds meer zagen toen onze kleine wereld werd opengebroken door televisie en media (de moord op Kennedy, Vietnam), hoe we telkens meer wilden hebben toen we het eenmaal beter hadden, hoe we ruimer toegang kregen tot kennis, hoe we steeds meer elkaars gelijken werden en hoe doodgewoon we al deze vooruitgang leerden te vinden.

Annegreet van Bergen:Het goede leven. Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd. Atlas Contact, 352 blz. 19,99 euro

●●●●