Thuiskok

Maccheroni alla caprese

Een heerlijke klassieker uit Capri als perfect begin van het weekend. Het snufje suiker om het zuur van de tomaten te breken, ontbreekt in het recept, maar ik zweer erbij. Kijkt u vooral zelf wat u lekker vindt.

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een aardewerken of gietijzeren steelpan en fruit hierin een geplette teen knoflook. Verwijder de knoflook wanneer deze bruin kleurt. Snijd de tomaten grof en voeg ze met zout, peper en de oregano toe aan de pan. Laat 15 minuten pruttelen. Breng intussen een grote pot gezouten water aan de kook en kook hierin de maccheroni al dente.

Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet een grote ovenschaal in met boter. Giet de pasta af en breng over in de beboterde schaal. Schep er de tomatensaus op en verdeel er de mozzarellablokjes over. Bestrooi met parmezaan en zet 5-6 minuten in de hete oven. Serveer onmiddellijk.