Reddingsactie: 18 mensen bevrijd uit zeecontainer in Rotterdam

Hulpdiensten ontvingen een telefoontje dat mensen vastzaten en rukten uit. Bij de Short Sea Terminal werden uiteindelijk achttien mensen gevonden.

Hulpdiensten bij Short Sea Terminal in Rotterdam tijdens zoekactie na telefoontje uit een zeecontainer.
Hulpdiensten bij Short Sea Terminal in Rotterdam tijdens zoekactie na telefoontje uit een zeecontainer. Foto ANP

In de Waalhaven in Rotterdam zijn hulpdiensten vrijdagavond in groten getale uitgerukt na een telefoontje dat er mensen in een zeecontainer vastzaten. Uit de container zijn achttien mensen bevrijd. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaat het mogelijk om vluchtelingen. Dat meldt RTV Rijnmond.

Vanuit de container is 112 gebeld. Dankzij de gsm kon de politie de container in het gebied lokaliseren. Van de zestien mannen en twee vrouwen was er één iemand niet aanspreekbaar, hij of zij is naar het ziekenhuis gebracht. Voor de zekerheid was een groot aantal ambulances opgeroepen.

Het is nog onduidelijk hoe de mensen in de container terecht zijn gekomen. De chauffeur van de vrachtwagen die de container vervoerde is een 43-jarige man uit Roemenië. Hij is aangehouden door de politie en wordt ondervraagd.

Na medische zorg worden alle achttien personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid Rotterdam, meldt persbureau ANP. Daar zal onderzoek worden gedaan naar hun herkomst en achtergronden, want het is ook nog niet bekend waar ze vandaan komen.