Justitie

OM wil ook verbod op motorclub No Surrender

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag de rechter in Assen verzocht motorclub No Surrender te verbieden. Het OM denkt genoeg bewijs te hebben om de rechter te overtuigen de motorclub in Nederland op te heffen. De aanvraag is in Assen gedaan omdat No Surrender een afdeling in Emmen heeft. Volgens het OM maakt No Surrender zich schuldig aan drugshandel, mishandeling, intimidatie en afpersing. Justitie vindt dat de club gebruikt wordt om dit soort criminele activiteiten uit te voeren, en pleit ervoor om de hele organisatie, waaronder de diverse chapters in Nederland, te verbieden. In december vorig jaar verbood de rechter in Utrecht de motorclub Bandidos. De rechtbank in Den Haag legde in juni een verbod op aan Satudarah. Het hoger beroep in deze zaak loopt nog. (NRC)