In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Hindoes in Mumbai, India, vierden afgelopen maandag het Janmashtami festival, dat in het teken staat van de geboortedag van Hindoe-god Krishna.
Foto Indranil Mukherjee/AFP
Een Palestijnse betoger gooit een molotov-cocktail op een strand bij Kibbutz Zikim, in het noorden van de Gazastrook. Vorige zondag kwam het daar opnieuw tot een confrontatie tussen Palestijnse betogers en Israëlische veiligheidsdiensten. De vrijdag ervoor was er ook al een confrontatie. Israël bouwt op de grens met de Gazastrook een zeebarrière die het land moet beschermen tegen aanvallen vanuit de Gazastrook, aldus de regering. De Israëlische veiligheidsdiensten zetten zondag traangas in tegen de betogers.
Foto Mahmud Hams/AFP
Brett Kavanaugh werd dinsdag onder ede ingezworen tijdens een bevestigingshoorzitting van het Gerechtelijk Comité van de Amerikaanse Senaat. De conservatieve Kavanaugh is voorgedragen als opperrechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof door president Donald Trump. Hij was eerder medewerker van oud-president George Bush. Met de keuze van Kavanaugh belooft het Amerikaanse Hooggerechtshof conservatiever te worden.
Foto Joshua Roberts/Reuters
Op het Iztuzu strand in Turkije wordt een zeeschildpad vrijgelaten, na medische behandeling. Het strand is al decennia een broedplaats voor de bedreigde dieren. De laatste jaren worden er volop hotels gebouwd en het toerisme neemt toe. Natuurbeschermers proberen ervoor te zorgen dat de schildpadden niet verdwijnen en hebben onder andere een opvangcentrum voor schildpadden opgericht.
Foto Umit Bektas/Reuters
De vrouw en dochter van Reuters-journalist Kyaw Soe Oo, na afloop van de rechtszaak tegen hem in Myanmar. Kyaw Soe Oo (28) stond samen met zijn collega Wa Lone (32) terecht voor het schenden van staatsgeheimen. De twee deden onderzoek naar gewelddadigheden door het regime tegen de Rohingya. Ze kregen beiden zeven jaar cel.
Foto Myat Thu Kyaw/Reuters
Vorige week zondag brandde het Nationaal Museum van Brazilië af, voor de ogen van huilende Brazilianen. De brand staat voor een breder verval van het land.
Foto Ricardo Moraes/Reuters
Schilderijen worden opgehangen tijdens de opbouw van de tentoonstelling Pure Rubens in Museum Boijmans Van Beuningen. Tijdens de expositie zijn er olieverfschetsen van Peter Paul Rubens te zien. De tentoonstelling opent zaterdag.
Foto Jasper Juinen/ANP
Een werk van de Israëlische kunstenares Sigalit Landau. Een tijdlang was de ballerinajurk ondergedompeld in de Dode Zee, waarna zoutkristallen zich aan het kledingstuk hechtten. Vorige week 'onthulde' ze haar creatie.
Foto Nir Elias/Reuters
Een Liberiaanse man duwt zijn motor vooruit door de modder. Delen van Liberia, vooral aan de kust, zijn getroffen door zware regenval. Met name in rurale gebieden waren de wegen toch al slecht, nu zijn ze nog moeilijker of helemaal niet meer begaanbaar.
Foto Ahmed Jallanzo/EPA
Twee werknemers van het BFI IMAX-theater in Londen met het supermanpak dat acteur Christopher Reeve ooit droeg. Het pak wordt momenteel tentoon gesteld in het IMAX-theater en wordt later deze maand geveild, samen met andere film-memorabilia.
Foto Toby Melville/Reuters
Een luchtfoto van uitgebrande auto's op een depot in Japan. Op het terrein brak brand uit nadat tyfoon Jebi het gebied had getroffen. Jebi was de zwaarste tyfoon in vijfentwintig jaar in Japan.
Foto Jiji Press/AFP
Een Kosovaarse vrouw heeft haar gezicht laten beschilderen zoals dat gebeurt bij vrouwen uit haar regio (Zhupa), voorafgaand aan een traditionele bruiloft.
Foto Armend Nimani/AFP
Brandweerauto's rijden weg van een grote bosbrand in de heuvels van Noord-Californië. De brand brak woensdag uit en breidde zich razendsnel uit. Donderdag stond een gebied in brand ter grootte van 37 vierkante kilometer. Mensen in het gebied worden geëvacueerd. Het gebied werd kort geleden ook al getroffen door felle bosbranden.
Foto Josh Edelson/AFP
Een Venezolaanse migrant belt met haar vader terwijl ze in een bus zit die haar naar het vliegveld in Quito, Ecuador, brengt. Daarvandaan zal ze terugvliegen naar haar thuisland Venezuela. Honderdduizenden Venezolanen zijn hun land ontvlucht vanwege de crisis daar. De Venezolaanse president Maduro heeft een programma opgezet om de migranten te helpen terug te keren.
Foto Dolores Ochoa/AP
Luchtfoto van het stadje Atsuma, in het noorden van Japan. De regio werd deze opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.6 op de schaal van Richter.
Foto Jiji press/AFP