Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Syriërs vluchten uit door de oppositie bezet gebied rond Daraa.
Syriërs vluchten uit door de oppositie bezet gebied rond Daraa. Mohamad Abazeed/AFP
 1. Hoe de oorlog de Syrische samenleving veranderde

  Columnist Carolien Roelants las op de journalistieke website piqd een doodsomber artikel over Syrië na zeven jaar oorlog. De jonge mannen zijn dood, gewond of gevlucht; de economie is verwoest. Alleen de muur van angst voor het regime is herbouwd.

 2. Hoe warm was het in jouw woonplaats toen je geboren werd? En nu?

  In deze interactieve productie van The New York Times kun je opzoeken hoe de temperatuur zich in jouw woonplaats ontwikkelt. Van je geboorte tot na je dood. Tip van redacteur Paul Luttikhuis.

 3. Hoe is de fake news-impasse te doorbreken?

  Hoewel we meer informatie tot onze beschikking hebben, neemt ook de hoeveelheid fake news toe. Het onderscheid maken tussen nep en echt is moeilijk. Oud-hoofdredacteur van The Guardian Alan Rusbridger zocht uit waar het misging. Tip van redacteur Casper van der Veen.

 4. Hoe president Ortega zich ontpopte tot tiran

  De Nicaraguaanse schrijfster Gioconda Belli (in Nederland bekend van haar boek De bewoonde vrouw) streed ooit samen met Daniel Ortega tegen de dictatuur van de familie Somoza. In Foreign Affairs beschrijft ze hoe de Sandinisten-voorman en latere president zich ontpopte tot tiran. Tip van redacteur Merijn de Waal.

 5. Foto’s van de echte Brit

  Het British Journal of Photography riep Britten op om foto’s in te zenden die de echte Brit laten zien. Ze maakten een selectie van honderd foto’s die op billboards in het hele land komen te hangen. The Guardian licht er een paar uit. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.