Braziliaanse presidentskandidaat neergestoken tijdens campagne

Jair Bolsonaro

Bolsonaro vlak voor het incident.
Bolsonaro vlak voor het incident. Foto Antonio Scorza/AP

Jair Bolsonaro, een belangrijke Braziliaanse presidentskandidaat, is donderdagavond gewond geraakt toen hij tijdens een campagnebijeenkomst in zijn buik werd gestoken.

De verwondingen leken eerst mee te vallen, maar later bleek dat hij een geperforeerde lever had. De 63-jarige Bolsonaro is intussen geopereerd. Volgens zijn zoon is zijn toestand stabiel.

Op het moment van de aanval zat hij op de schouders van zijn aanhangers. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het incident gebeurde in Juiz de Fora, ongeveer 200 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro.

De extreem-rechtse en populistische ex-legerkapitein Bolsonaro staat bekend om zijn vrouwonvriendelijke, racistische en homofobe uitlatingen. De Braziliaanse presidentsverkiezingen zijn volgende maand. Bolsonaro staat tweede in de peilingen, achter oud-president Lula die niet mag meedoen omdat hij een twaalfjarige celstraf voor corruptie uitzit. (AP)