Bitcoin

Geen cryptodesk bij Goldman Sachs, valuta fors onderuit

De koersen van cryptovaluta zijn de afgelopen 24 uur opnieuw scherp gedaald. De bitcoin was halverwege de ochtend donderdag meer dan 12 procent in waarde gedaald, tot 6.440 dollar. De forse daling volgt na een artikel van de zakelijke nieuwssite Business Insider dat de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs toch geen crypto-handelsdesk gaat oprichten. Dat zou een grote opsteker zijn geweest voor de digitale munten en verder bewijs dat cryptomunten een serieuze toekomst hebben. Goldman Sachs heeft het bericht niet bevestigd. Dinsdag meldde het belangrijke handelsplatform ShapeShift AG dat het gebruikers gaat vragen om persoonlijke informatie, wat waarschijnlijk sommige handelaren die anoniem willen blijven, zal tegenhouden. Op het hoogtepunt in december vorig jaar was de munt meer dan 20.000 dollar waard.(NRC)