Apple mag Shazam toch overnemen van EU

Techgigant Apple mag tóch muziek-applicatie Shazam overnemen. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekendgemaakt na de overname te hebben onderzocht. De Europese toezichthouder onderzocht de overnameplannen omdat de waakhond vreesde dat Shazam na de aankoop door Apple alleen zou doorverwijzen naar muziekdienst Apple Music of Apple iTunes. Dit zou mogelijk oneerlijke concurrentie zijn voor andere streamingdiensten. Maar dit blijkt niet zo te zijn, is de conclusie.

Voor de populaire app is naar verluidt 340 miljoen euro betaald. Met Shazam kan je telefoon muziek herkennen. Zodra de titel van het nummer is vastgesteld, kan de gebruiker ervoor kiezen het te kopen of te beluisteren via iTunes, Spotify of een ander muziek-streamingdienst. Shazam heeft maandelijks meer dan 100 miljoen gebruikers, Apple Music heeft zo’n 70 miljoen betalende abonnees. (NRC)