Thuiskok

Spaghetti met ansjovis

Pasta heeft niet veel nodig om lekker te zijn. Een paar ingrediënten en je bent er al. Als tip in het boek wordt nog meegegeven dat u dit gerecht ook kunt aanvullen met bijvoorbeeld zwarte olijven of fijngehakte rode chilipepers. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan in olijfolie gebakken pijnboompitjes.

Breng een grote pot water aan de kook. Verhit zes eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ansjovis en de hele knoflookteentjes. Voeg enkele eetlepels (kook)water toe en roer tot de ansjovis bijna is opgelost.

Verhit in een andere pan de resterende olie, voeg de broodkruimels toe, bak ze onder voortdurend roeren goudbruin en zet apart. Kook intussen de spaghetti met een klein beetje zout in 5 minuten beetgaar en giet af. Houd wat kookvocht apart.

Verwijder de knoflookteentjes uit de saus, roer er nog wat kookvocht door tot het een gladde saus wordt. Voeg de spaghetti toe, roer grondig en doe het gerecht in een voorverwarmde schaal. Bestrooi met het gebakken broodkruim en dien het gerecht op.