Ondanks invoertarieven

Amerikaanse handelstekorten lopen verder op

Het Amerikaanse handelstekort is voor de tweede achtereenvolgende maand verder gestegen, ondanks de invoermaatregelen en pogingen van president Trump om handelsakkoorden aan te passen. De tekorten in de goederenhandel met Europa en China bereikten zelfs recordhoogten.

Uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel blijkt dat het tekort in de handel in goederen en diensten in juli steeg naar 50,1 miljard dollar van 45,7 miljard dollar in juni. De Amerikaanse export daalde met 1 procent naar 211,1 miljard, import daalde met 0,9 procent naar 261,2 miljard dollar.

Vooral het tekort in de goederenhandel met China steeg ondanks het verhogen van invoertarieven op sommige producten in juli met 10 procent naar een record van 36,8 miljard dollar. (AP)