Hokkaido

Noorden van Japan getroffen door aardbeving, zeker zeven doden

Japan is donderdagochtend getroffen door een zware aardbeving waarbij zeker zeven mensen om het leven zijn gekomen. Waarschijnlijk zal het dodental nog verder oplopen. Zeker dertig mensen zijn vermist, meer dan 290 mensen raakten gewond, meldt persbureau AP. De beving vond plaats rond 3.00 uur (lokale tijd) en had een kracht van 6,7. Het epicentrum lag bij het noordelijke eiland Hokkaido. Vooral de stad Sapporo, waar 1,9 miljoen mensen wonen, werd getroffen. Huizen en wegen werden vernield. De stroom op het eiland is uitgevallen waardoor onder andere het treinverkeer stil is komen te liggen en luchthavens gesloten zijn. Circa drie miljoen huishoudens zitten zonder stroom. Het midden van Japan werd eerder deze week getroffen door een orkaan. (NRC)