Failliet

Nederlandse maker van stormbestendige paraplu’s heeft faillissement aangevraagd

De Nederlandse maker van stormbestendige paraplu’s Senz is failliet. Dat bevestigde de curator. Er hebben zich zes partijen gemeld om te praten over een doorstart. Er werkten op het moment van faillissement twaalf werknemers bij Senz, dat in 2006 werd opgericht door drie studenten van de Technische Universiteit Delft. Volgens de curator heeft het bedrijf zelf faillissement aangevraagd. De oorzaak van het bankroet is volgens hem een combinatie van factoren, maar wat die factoren zijn kon hij niet zeggen. Senz was actief in West-Europa, Noord-Amerika en Azië. De webshop is gesloten. In 2016 verloor Senz nog een rechtszaak tegen concurrent Implivia. De rechter oordeelde dat die stormparaplu geen inbreuk maakte op het model- en auteursrecht van Senz. (ANP)