VS

Opnieuw een onverwacht linkse kandidaat bij de Democratische voorverkiezingen

Foto Reuters

De Amerikaanse voorverkiezingen hebben de Democraten opnieuw een onverwacht jonge en progressieve kandidaat opgeleverd, deze keer in de staat Massachusetts. De 44-jarige Ayanna Pressley – nu wethouder in Boston – won dinsdag de kandidatuur voor een zetel in het Huis van Afgevaardigden voor haar partij. Michael Capuano (66) – een oudgediende werd gedwongen zijn zetel na twintig jaar af te staan. Er zijn geen Republikeinse tegenstrevers. Naar alle waarschijnlijk wordt Pressley daarom de eerste zwarte vrouw die namens de staat Massachusetts een zetel verovert in het Huis van Afgevaardigden. Haar kandidatuur wordt vergeleken met de overwinning van Alexandria Ocasio-Cortez (28) in een van de districten van New York in juni. (AP)