Oud-bestuurder

2,5 jaar cel voor fraude gehandicaptenzorg

Een oud-bestuurder van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) is dinsdag na een langlopend proces veroordeeld tot 2,5 jaar cel. De rechtbank in Roermond veroordeelde Guus de J. voor omvangrijke zorgfraude. De vriendin van De J. krijgt een celstraf van acht maanden voor betrokkenheid bij de zaak. Het stel fraudeerde voor ongeveer 1,2 miljoen euro - geld dat eigenlijk bestemd was voor de zorg aan gehandicapten. Op kosten van SGL leidde De J. samen met zijn vriendin een luxeleven. Ze kochten met het geld paarden, kunstvoorwerpen, dure horloges, fitnessspullen en een TV-home-cinema-set. Door SGL gekochte villa’s in Arcen en Schinnen liet De J. voor hoge bedragen verbouwen en inrichten. De J. was tussen 2005 en 2010 de enige bestuurder van SGL. De zaak kwam aan het licht door een anonieme tip van een oud-medewerker. (NRC)