Kerncentrale

Staat en energiebedrijven niet eens over opruimen Dodewaard

De onderhandelingen over de kosten van het opruimen van de voormalige kerncentrale Dodewaard zijn gestaakt. De staat wil meer garanties van de aandeelhouders dat ‘de vervuiler’ uiteindelijk alles betaalt. De aandeelhouders, de grote energiebedrijven van Nederland, vinden dat zij niet de vervuiler zijn. Het ministerie van Financiën bevestigt het staken van de gesprekken maar wil verder niet reageren. De onderhandelingen moesten een juridische procedure over de ontmantelingskosten voorkomen. De kerncentrale in de Betuwe is in 1997 stilgelegd en destijds is afgesproken om de centrale in 2045 volledig te ontmantelen. De financiële risico’s lopen „de komende jaren” op tot zo’n 200 miljoen euro.

Een verlaten centrale pagina E3