Uitlevering

Spaanse publieke omroep: moordverdachte Jos B. komt woensdag naar Nederland

Jos B., de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, komt woensdag aan in Nederland. Dat meldt de NOS maandag op basis van berichtgeving van de Spaanse publieke omroep RTVE. Jos B. zou met een speciaal vliegtuig worden opgehaald in Barcelona en worden begeleid door medewerkers van Interpol. Het is niet bekend waar het vliegtuig zal landen en waar B. naartoe wordt gebracht. Het Openbaar Ministerie in Nederland wil de berichten niet bevestigen. Het doet alleen mededelingen als Jos B. daadwerkelijk aan Nederland is overgeleverd. Zondag liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten dat het OM in Spanje geen bevoegdheden heeft. De Nederlandse politie kan daar geen onderzoek instellen naar de spullen die in beslag zijn genomen bij de arrestatie van B. of getuigen horen. (NRC)