Thuiskok

Reepjespasta

We beginnen met een eenvoudig recept voor verse pasta voor wie het aandurft. Het is tijdrovend en het is vooral ook een kwestie van oefenen zodat je doorkrijgt wanneer het deeg goed genoeg is. Zoals dat eigenlijk ook met zelf brood bakken gaat: je voelt het aan de structuur van het deeg.

Meng de boekweit en de maizena met een mespuntje zout. Zeef op een houten werkblad. Maak een bergje, druk er een kuiltje in waar je twee eetlepels lauwwarm water in doet. Kneed dit en voeg zo nodig wat water toe. Je krijgt uiteindelijk een homogene compacte pasta. Maak een bal, doe er keukenfolie om en laat het deeg 30 minuten rusten.

Rol het deeg uit op een houten werkblad en snijd het deeg in repen van 15 bij 1 centimeter. Kook de slierten in water met een snufje zout. Wanneer ze boven komen drijven, zijn ze gaar.