In beeld

Orkaan Jebi legt het transport in Japan plat en zorgt voor doden

Het is een zware zomer voor de inwoners van Japan; nadat het land in juli werd getroffen door hevige overstromingen en een hittegolf, krijgt het nu te maken met orkaan Jebi. De tyfoon kwam dinsdagmiddag (lokale tijd) aan land in het westen en zorgde daar tot nu toe voor tientallen gewonden. Experts denken dat het wel eens de zwaarste storm in 25 jaar tijd in Japan kan worden.

Hoge golven voor de haven van de zuidelijke stad Aki. Aan ruim 300.000 Japanners is geadviseerd om in verband met de storm en hevige regenval een ander onderkomen te zoeken.
Foto Kyodo/REUTERS
Voetgangers in Tokio gebruiken hun paraplu’s tegen de wind en regen. Voor zover bekend raast de storm niet over de hoofdstad, maar ook daar zal later op dinsdag nog veel meer neerslag vallen.
Foto Kimimasa Mayama/EPA
Een omgewaaide truck op een brug naar Honshu, het grootste eiland van Japan. Dinsdagmiddag vielen er door het hele land bijna tachtig gewonden door het noodweer.
Foto Kagawa prefectural police/AFP
Golven slaan tegen de kust in de Baai van Osaka, in de stad Nishinomiya. Dinsdagmiddag (lokale tijd) werden windstoten tot bijna 170 kilometer per uur gemeten.
Foto @R10N_SR/Reuters
Reizigers slapen op bankjes nadat Jebi een groot deel van het treinverkeer in het land heeft platgelegd. Ook de luchthaven bij Osaka ligt grotendeels stil, ruim zevenhonderd vluchten werden dinsdag geannuleerd.
Foto Buddhika Weerasinghe/EPA
In Nagoya, de vierde stad van het land, worden sluizen gesloten om de inwoners tegen het opkomende water te beschermen. Tussen de havensteden is bijna geen ferryverkeer meer.
Foto Jiji Press/AFP
Omgewaaide auto’s op straat in Osaka. Bij de stad klapte ook een olietanker met aan boord elf personen tegen een brug.
Foto Kota Endo/AP
Inwoners van de stad Nagoya ploeteren tegen de wind in. Jebi zou wel eens de hevigste orkaan kunnen worden die Japan in 25 jaar heeft getroffen.
Foto Jiji Press/AFP
Een stel kijkt naar de golven bij Shirahama, in Centraal-Japan. Het westen en midden van het land werden in juli ook al getroffen door hevige overstromingen en een hittegolf.
Foto Yosuke Mizuno/AP
Bouwconstructies vallen uit elkaar in Osaka. In de stad kwamen dinsdag twee mannen om het leven; een van hen raakte onder afgewaaid puin bedolven.
Foto Jiji Press/AFP
Een man in Osaka kijkt naar een omgewaaide vrachtwagen. In dezelfde stad werd attractiepark Universal Studios dinsdagochtend (lokale tijd) gesloten.
Foto Kota Endo/AP